Jyväskylässä odottaa keskiviikkona ainakin paperilla jännittävä aitakisa. Annimari Korte, Reetta Hurske, Nooralotta Neziri ja Lotta Harala ovat mukana Motonet GP:ssä.

Erilaiset vammat ja terveysmurheet ovat vaivanneet monia naisista. Nyt on kuitenkin merkkejä paremmasta.

60 metrin aitojen EM-kultamitalisti Hurske myönsi SUL:n tiedotteella odottavansa innolla kohtaamista.

– Kyllä se ainakin itselle tuo jännitystä eri tavalla, kun kaikki ovat taas viivalla pitkästä aikaa, Hurske sanoi.

– Aika tiheästi tulee kilpailuja nyt. Näitten välissä ei ehdi kauheasti tekemään mitään muuta. Siksi olen Savonan jälkeen treenannut kovaa. Treeneissä on nyt loppuviikosta ollut ehkä vähän jähmeämpää treenirasituksen vuoksi, mutta uskon, että keskiviikkona irtoaa jo eri tavalla, Hurske arvioi tilannettaan.

Neziri teki Iltalehden haastattelussa harvinaisen selväksi oman tilanteensa. Odotukset eivät ole stratosfäärissä. Hän kertoi aloittaneensa kunnon juoksuharjoittelun viime kesän kantapääleikkauksen jälkeen vasta tämän vuoden puolella.

– Tammikuussa aloin juoksemaan kovaa. Maaliskuussa aloitin aitojen kanssa ja huhtikuusta asti olen juossut kovaa aitoja, avasi Neziri Iltalehdelle.

Neziri kellotti toukokuussa Jyväskylässä varsin mainion ajan 13,04. Neziri myönsi yllättyneensä noin kovasta kellotuksesta.

– Ei ole ollut lainkaan sellaista reenaamista, mitä normaalisti. 13,04 on harjoitustaustaan nähden kova tulos. Olin myönteisesti yllättynyt. Toivon, että aika tipahtaisi selvästi alas, mutta en lähde uhoamaan mitään. Tavoittelen kauden aikana 12,8 -kuntoa, selvitti Neziri Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.