Keihäänheittokausi on nyt saatu kunnolla avattua. Viime viikolla kauden avauksessaan Saksassa alle 78 metrin jäänyt Toni Kuusela oli kovassa iskussa torstaina Lappeenrannassa.

Mies täräytti kauden kotimaiseksi kärkitulokseksi 80,67. Sarjaan kuului myös 80,42 metrin kiskaisu.

– Saksan kilpailun jälkeen tiesin, että pöntössä on tehoa. Ajattelin, että heitän yhden kilpailun ennen Paavo Nurmi Gamesia, niin saisi vähän paremmin heiton juonesta kiinni. Täällä minimitavoite oli 80 metriä ja varsinkin lämmittelyssä heitot toimivat tosi hyvin. Nyt vaan kilpailuheitosta napsu yliyritystä pois, Kuusela arvioi SUL:n tiedotteella.

– Aika vilpoinen siellä oli olevinaan, mutta ihan jees tekemistä. Heitossa on nyt suuria mahdollisuuksia. Siinä mielessä erittäin positiivinen reissu, kommentoi Münchenin EM-kisoissa viidenneksi yltänyt keihäskarju.

Onni Ruokangas oli Lappeenrannassa toinen ennätyksellään 74,30.