Prahan kansainväliset yleisurheilukisat jouduttiin käymään läpi melkoisissa olosuhteissa. Suomalaisista Eveliina Määttänen ja Elina Lampela onnistuivat toki kivasti.

Määttänen taisteli 800 metrin kisassa kakkoseksi tuloksella 2.01,97. Hän pääsi hurjista olosuhteista huolimatta erittäin lähelle omaa ennätystään.

– Tuntui, että olisin ollut uimakisoissa. Ennen kisaa kaikki juoksijat näyttivät vain ajattelevan sadetta ja koleutta, Määttänen totesi SUL:n tiedotteella.

– Olosuhteisiin nähden hyvä kisa, ja olen itsekin tyytyväinen. Juoksin suunnitelmien mukaan ja olin mukana kärkiryhmässä. Saksan Kolbergin hyvä veto toisella kierroksella takasi hyvät ajat. Nyt vain odottelen hyvää kilpailua ja hyviä olosuhteita, joiden avulla ennätykseni menisi rikki. Ehkäpä jo Turun Paavo Nurmi Gamesissa, Määttänen summasi.

Seiväshyppääjä Elina Lampela taas avasi kautensa voitolla ja tuloksella 430. Lampela käytti sateessa 12 askeleen vauhtia.

– Kun keli oli tuollainen, päätin verryttelyssä, että hyppään 12 askeleella. Siinä oli vähän hakemista etäisyyksien kanssa, mutta olen tyytyväinen, että sain tehtyä yrityksiä 440:stä. En ole hirveästi kisoja 12 askeleella hypännyt, joten se ei ollut niin tuttuja, että mikä seiväs missäkin korkeudessa on hyvä.

– Keli oli kyllä aika karmea. En muista, että olisin aiemmin hypännyt tuollaisessa säässä. Siinä alkoi tulla kylmä, kun kaikki vaatteet kastuivat, eikä ollut pukea mitään lämmitä päälle, kommentoi Lampela SUL:n tiedotteella.