Hiihtoliiton taloudellinen tilanne on ollut iso puheenaihe viime kuukausina. Liitto on nyt tehnyt ikävän ulostulon.

Hiihtoliitto tiedottaa, että se ja sen kaupallinen markkintointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy ovat aloittaneet muutosneuvottelut toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi.

Tavoitteena on talouden tasapainottaminen peräti 350 000 eurolla tilikauden loppuun mennessä (31.10.). Liiton mukaan urheilun ydintoiminnot eivät kuitenkaan ole vaarassa.

– Muutosneuvotteluiden ja säästötoimenpiteiden tavoitteiden taustalla ovat taloudelliset vaikuttimet. Yleinen hintatason nousu on vaikuttanut kokonaiskulujen ennakoitua suurempaan kasvuun. Suurtapahtumien kolmanneksi kivijalaksi rakennettu Helsinki Ski Weeks on saanut tapahtumana erinomaista palautetta, mutta ei ole ollut taloudellisesti kannattava, avattiin tiedotteella.

– Tilanne on valitettava. Tällä hetkellä toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi ovat kuitenkin välttämättömiä, jotta pystymme turvaamaan toimintaamme, sekä huolehtimaan lajiemme elinvoimaisuudesta myös jatkossa.

– Reagoimme yleiseen hintatason nousuun jo kauden aikana, mutta sen vaikutukset kulujen kasvuun ovat olleet ennakoitua suurempia. Nordic Ski Finlandin taloudelliseen tilanteeseen on vaikuttanut erityisesti Helsinki Ski Weeks, joka on ollut taloudellisesti pettymys, toteaa Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen tiedotteella.

Muutosneuvottelut sekä talouden tasapainottamiseen tähtäävät toimenpiteet koskevat koko Hiihtoliiton ja Nordic Ski Finlandin henkilöstöä ja toimintoja. Neuvotteluiden piirissä on yhteensä 29 Hiihtoliitto ry:n työntekijää sekä neljä Nordic Ski Finland Oy:n työntekijää.

Lähde: Hiihtoliitto