Seitsenottelija Maria Huntington paljasti hiljattain sosiaalisessa mediassa ottavansa tauon huippu-urheilusta. Naisen ratkaisu on herättänyt paljon keskustelua urheilupiireissä. Myös EM-kultamitalisti Wilma Murto on puhunut aiheesta.

Huntington avautui uupuneensa huippu-urheiluun. Samanlaista viestiä on kuultu esimerkiksi kolmiloikkaaja Senni Salmisen suusta.

Murto myönsi Kalevan kisojen alla Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänellä on myös ollut omat taistelunsa.

– Jos minulta olisi kysytty vuosina 2018–2019, niin olisin sanonut olleeni uupunut urheiluun. Se heitti haasteita tielleni aika paljon, Murto kertoi IS:lle.

Sosiaalinen media on yksi mielenkiintoinen mahdollinen tekijä ongelmien taustalla. Murto selvitti suhtautumistaan siihen.

– Mariakin sanoi, että oli kuluttavaa pitää kulissia yllä ja näyttää, että koko ajan menee hienosti. Ilman somea päätä voisi hakatakin rauhassa seinään kotonaan vaikka puolen vuoden ajan ilman, että kukaan tietäisi mitään.

– Toivottavasti me urheilijat osaisimme irrottaa oikean elämän somesta ja ymmärtäisimme, että some on oikeaan elämään verrattuna aivan toissijainen asia, linjasi Murto IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.