Annimari Korte kertoo monesti varsin seikkaperäisesti omasta harjoittelustaan sosiaalisen median puolella. Välillä löytyy myös asiantuntijoita ja ”asiantuntijoita”, jotka tarjoavat hänelle vinkkejä.

Korte kertoi Instagram Storiesissa, että hänen takareitensä aiheuttaa vaikeuksia. Aitatekniikka kärsii, kun jalka ei suoristu normaalilla tavalla.

– On tää välillä turhauttavan raaka laji takareisille. Reiluun kolmeen viikkoon en pystynyt juoksemaan aitoja ja kolmessa viikossa mennyt sellaiseksi, että tuntuu että koko takareisi lähtee irti, kun yrittää suoristaa siihen mihin pitäisi.

– Vaikka oon tehnyt paljon liikkuvuutta, ei mikään vastaa sitä, mitä aidan ylitys vaatii, kun äärimmäinen venytys ja voimantuotto samalla. Aina ei ole helppoa eikä kivaa.

– Tässä vaiheessa tänään tuntui, että lähtee takareisi irti, kirjoitti Korte ja julkaisi kuvan, jossa jalka ei suoristunut kunnolla.

Eräs seuraaja lähestyi Kortetta vinkkeineen videon ja kuvankaappauksen perusteella.

– Kuva valehtelee. Alemmassa alkaa jo koukistus kohti juoksuaskelta, ylempi aiemmin eli vielä ”kurotusvaiheessa”, väitti seuraaja.

Korte kiisti väitteen. Hän antoi palaa.

– Se on hienoa, että some on täynnä aitajuoksun ”asiantuntijoita”. Tavoite aitajuoksussa on, ettei etujalka koukistu siinä vaiheessa, kun jalka alkaa mennä maata kohti, koska silloin voimantuotto / jännitys jalasta katoaa. Mitä suorempana jalan saa maahan asti, sen parempi, valisti Korte.