Suomalaisen naispika-aiturit ovat aloittaneet kauden huikeasti. Reetta Hurske pisti SE-tuloksen uusiksi (12,70). Annimari Korte ja Lotta Harala ovat myös tehneet hienon paluun loistoiskuun.

”Nelikon” viimeinen jäsen Nooralotta Neziri ei kuitenkaan ole vielä yltänyt samanlaisiin kellotuksiin. Pienessä kuntoutumisvaiheessa oleva porilainen paineli lauantaina Oulussa 100 metrin aidat aikaan 13,19.

Neziri on kilpaillut melko ahkerasti kesän alussa. Toistaiseksi paras aika 13,04 tuli kesäkauden ensimmäisessä juoksussa. Hän avasi tilannettaan lauantaina Iltalehdelle.

– Alkuerä oli hoipertelua. Tästä näkyy se puuttuva työ, ja tämä prosessi on hyväksyttävä. Tämä on vähän mystinen tilanne, kun en ole pystynyt tekemään niin paljoa kuin olen halunnut, myönsi hän Iltalehdelle.

Tänä vuonna järjestetään MM-kisat Budapestissa. Kesällä 2024 odottavat kuitenkin EM-kisat ja olympialaiset. Neziri teki harvinaisen selväksi omat prioriteettinsa.

Kalevan kisat järjestetään heinäkuun lopuksi. Nezirin mukaan sen jälkeen voi olla sesonki jopa paketissa.

– Mulla ei ole tavoite mennä juoksemaan MM-kisoihin alkueriä. Osallistun sitten superkunnossa EM-kisoihin ja olympialaisiin. Puhtaalta pöydältä aloittaminen on tärkeä asia, linjasi Neziri IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.