Venäjän hiihdon ykköstähtiin kuuluva Veronika Stepanova on avannut jälleen sanaisen arkkunsa. Nainen puhui tällä kertaa hiihdon tulevaisuudesta.

Yksityistallit ovat nostaneet profiiliaan viime vuosina. Norjassa on visioitu, että ne voisivat osittain jopa korvata maajoukkueet.

Stepanova on paljon samoilla linjoilla. Hän avautui aiheesta Match TV:lle. Esimerkki löytyi rajan takaa Suomesta.

– Nykyinen järjestelmä ei toimi. Useimmille maajoukkueille on vähemmän ja vähemmän rahaa joka vuosi. Katsokaa vaikkapa Suomea, joka on joutunut vähentämään maajoukkueleirejään tänä vuonna, avautui olympiavoittaja.

Myös Norjan maajoukkue on tehnyt leikkauksia tänä vuonna. Stepanova teki lisäksi selväksi, että hän haluaisi nähdä maajoukkueet jatkossakin arvokisoissa.

– Maailmancupissa pitäisi tulla muutos. Ennustan, että näemme Team Aker Dæhlien (norjalainen tiimi) taistelevan ULK:ta (venäläinen yritys) vastaan maailmancupissa 5–7 vuodessa.

– Olemme nähneet, kun miljonäärit, sheikit ja muut juhlivat energisesti, kun heidän omistamansa jalkapallo- tai jääkiekkoseura voittaa. Sama tulee myös maastohiihtoon, ja se saa minut iloiseksi. Tuntuu, että joukkueen omistaminen on nyt arvostetumpaa kuin oman lentokoneen omistaminen.