Eveliina Määttänen on ollut yksi Budapestin MM-kisojen suomalaisonnistujista. Hän paineli 800 metrin välierissä eränsä viidenneksi ennätyksellään 1.59,81. Hän oli 11:s.

– Minimitavoite täyttyi, Määttänen kommentoi SUL:n tiedotteella ennätykseensä viitaten.

– Taktisesti hyvä juoksu. Ryhmästä löytyi hyvä paikka.

Määttänen teki toki selväksi, että jossiteltavaa jäi. Hän koki, että ainekset oli Sara Lappalaisen SE-ajan 1.59,41 rikkomiseen.

– Pieni harmitus tuli siitä, että juoksu aloitettiin kovaa, mutta sitten vauhti hidastui. Sekuntia kovempi ensimmäinen kierros olisi ollut minulle sopiva. Nyt toinen 200-metrinen oli liian hidas, Määttänen ynnäsi.

Määttänen on tehnyt viime vuosina huikeita kehitysloikkia.

– Fiilis on sellainen, että oli tosi makeeta olla juoksemassa maailman parhaiden kanssa ja huomata, että pärjään täällä. Juoksu tuntui helpolta, Määttänen hehkutti.

Määttänen arvioi, että hän pystyy nykykunnossaan 1.58-alkuiseen tulokseen. SE-aika on tarkoitus rikkoa syyskuussa.

– Viikko Ruotsi-ottelun jälkeen juoksen kilpailun Zagrebissa, Määttänen kertoi.

Valmentaja Jan Petrac uskoo myös suojattiinsa. Hän esitti samanlaisen arvion Ylelle.

– Toivon, että se (SE) syntyy jo tänä vuonna, sillä hän todellakin pystyy siihen, Petrac uskoo.

Ilta-Sanomien asiantuntija Lauri Hollo oli samoilla linjoilla.

– On se (Suomen ennätys vain ajan kysymys). Eri asia on, pääseekö Määttänen enää tänä vuonna sellaiseen kisaan, missä se olisi mahdollista. Näillä näytöillä Timanttiliigan startteihin ei vielä ole asiaa, mutta muita hyviä kisoja on vielä jäljellä. Määttäsellä on jo ensi vuonna ehdottomasti potentiaalia juosta 1.57-alkuisia aikoja. Tänäkin vuonna 1.59 alitus olisi mahdollinen, Hollo linjasi IS:lle.