Viivi Lehikoinen paineli hienosti jatkoon Budapestin MM-kisojen 400 metrin aitojen alkueristä. Nainen kellotti hienon ajan 54,65.

Tänä kesänä ovat puhuttaneet viime vuoden EM-kisojen tapahtumat. SE-naisen sveitsiläinen valmentaja Laurent Meuwly ryöpytti aiemmin kesällä Lehikoisen touhua EM-välierän jälkeen.

Lehikoinen paineli EM-välierissä SE-ajan 54,50. Meuwlyn mielestä Lehikoinen reagoi väärin tapahtuneeseen eikä keskittynyt tarpeeksi finaaliin.

– Isoin syy sille, ettei Viivi voittanut EM-pronssia oli se, että hän juoksi maansa ennätyksen välierässä, pamautti Meuwly Helsingin Sanomille.

– Kun näin, että Viivi tuli stadionilta vasta Femken (Bol) jälkeen tiesin, että seuraavan päivän välierästä tulisi hyvin vaikea. Viivi sai paljon huomiota, joutui menemään median läpi eikä palautunut henkisesti, Meuwly sanoi.

Lehikoinen itse kommentoi ennen MM-juoksujaan noita väitteitä HS:lle. Hän ei halunnut tarkemmin miettiä asiaa enää tässä vaiheessa. Lehikoinen oli eri linjoilla valmentajansa kanssa: mitali ei hänen mielestään mennyt huomion vuoksi.

Lehikoinen totesi hoitavansa ehkä jatkossa haastattelut hieman eri tavalla.

– Varmaan vähän nopeammin. Enemmän kyse on henkisestä puolesta. Että osaa valmistua, jos tulee huippusuoritus, näki nainen HS:n haastattelussa.

Lehikoinen kävi tämän vuoden alkueränsä jälkeen antamassa tv-haastattelun Ylelle.