Maria Huntington yllätti monet heinäkuussa, kun hän ilmoitti laittavansa urheilu-uransa tauolle.

Huntington on 26-vuotias eli urheilijana parhaassa iässä. Seitsenottelijan raju ratkaisu puhutti paljon. Huntington on nyt avannut asiaa enemmän Ylen haastattelussa.

Hän myönsi intohimon urheiluun kadonneen. Huntington myöntää, että aihe oli vaikeaa käsitellä. Sosiaalisessa mediassa paljon elämästään kertova Huntington myönsi Ylelle, että hän joutui pitämään yllä eräänlaista valhetta.

– Olen aika aktiivinen sosiaalisen media päivittelijä. Tuntui, etten pystynyt olemaan rehellinen pariin kuukauteen siellä. Jouduin pitämään kulissia yllä, että huippu-urheilu on kivaa, hyvä fiilis treeneissä… vaikka todellinen fiilis oli, etten halua mennä treeneihin, en halua mennä kisoihin, avautui nainen Ylelle.

Urheilijat ja sosiaalinen media puhuttavat paljon. Huntington näkee myös asian valoisan puolen.

– Sosiaalista mediaa kritisoidaan paljon, mutta kyllähän se on aika monille tuonut urheilijoita lähemmäs. Aletaan ymmärtää, että huippu-urheilijoilla on ihan samanlaisia haasteita arjessa kuin kenellä tahansa muulla. Ehkä se sosiaalinen media ei olekaan syypää, vaan se on alusta, jolla näistä uskalletaan vihdoin puhua, selvitti Huntington Ylelle.

Tästä Ylen juttu.