Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ei ole päässyt tänä kesänä lähellekään samaa tulostasoa kuin viime vuonna. Mäkelän vaikeudet alkoivat hallikaudella.

Hän loukkasi itsensä Ranskassa järjestetyssä kisassa SE-nainen on kommentoinut asiaa nyt Ilta-Sanomille.

– Ranskassa hyppääminen ei meinannut millään lähteä. Ihmettelin, mistä oikein oli kyse. Näin jälkikäteen ajateltuna siinä oli varmaan ongelmia palautumisen kanssa. Jännitin varmaan liikaa kaikkia lihaksia, ja sitten vaan nappasi, kommentoi Ilta-Sanomille.

Mäkelä päätti jättää EM-kisat väliin ja kääntää katseen kesäkauteen. Hän myönsi, että reisi on ollut kuitenkin kireä myös kesällä.

Mäkelän kunto on huolettanut ihmisiä. Hän myönsi, että asiasta on kysytty naiselta.

– Kaikkihan sitä minulta koko ajan kysyvät, että pitääkö olla huolissaan. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä laji on kolmiloikka, ja siinä isotkin tulosheilahtelut ovat arkipäivää. Olen antanut liian ruusuisen kuvan lajista, että aina menee 14 metriä ja aina onnistuu. Ei se ihan sellaista ole. Monella huipuista on vielä suurempia heittoja tuloksissa. Se on ikään kuin lajin henki, linjasi Mäkelä Ilta-Sanomille.

Mäkelä edustaa Suomea Budapestissa järjestettävissä MM-kisoissa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.