Wilma Murto Suomen suurin mitalitoivo Budapestin MM-kisoissa. Seiväshyppääjällä on takanaan sensaatiomainen vuosi.

Murto otti ensin ulkoratojen EM-kultaa Münchenissä. Hallikausi toi myös Euroopan mestaruuden salolaiselle.

Viime vuoden heinäkuussa Murto taivutti MM-kisojen kuudenneksi tuloksella 460. Suoristusta pidettiin tuolloin varsin mainiona. Tuossa vaiheessa ei vielä tiedetty, millaista ilotulitusta Murron seuraavat kuukaudet tulisivat olemaan.

Murto on nyt puhunut Budapestin MM-kisojen alla viime vuoden maailmanmestaruuskisoista. Hän arveli Ylen haastattelussa, että olisi voinut napata jo Eugenesta mitalin, jos hän ei olisi kärsinyt veneluuvammasta alkuvuonna 2022.

– Uskon, että ilman sitä olisin hyvinkin voinut saavuttaa MM-mitalin Eugenessa. Eugenen jälkeen oli muutama viikko aikaa treenata ennen Müncheniä, ja se aika tuli isoon tarpeeseen, arvioi Murto Ylelle.

Murto on USA:n Katie Moon takana kakkossuosikki Budapestin MM-kisoissa. Hän ei kuitenkaan lähde asenteella ”vain kulta kelpaa”.

– En hirveästi usko sellaiseen, että tavoite on kulta ja kaikki muu on hirveä pettymys. Urheilussa minulle parasta on se, että jokainen päivä tuo uuden mahdollisuuden ja minulle se on nyt tuonut mahdollisuuden tavoitella jopa MM-kultaa jopa realistisesti, Murto avautui Ylelle.

Tästä Ylen juttu.