Norjan hiihtotähti Johannes Kläbo ilmoitti viime kauden jälkeen jättävänsä Norjan hiihtomaajoukkueen. Kläbon ja Norjan hiihtoliiton välit ovat olleet varsin hyytävät jo jonkin aikaa.

Tilanne ei näytä helpottavan. Kläbon leiristä on nimittäin lähestytty Norjan hiihtoliittoa tylyllä viestillä

Asianajaja Pål Kleven on viestittänyt Norjan hiihtoliitolle, että Kläbo ja jotkut maan alppihiihtäjistä eivät ole päässeet sopuun urheilijoiden markkinointiin liittyvistä oikeuksista. Hiihtoliitto on antanut aiemmin ymmärtää, että sopuun olisi päästy.

Nyt on tehty selväksi, että urheilijasopimuksesta ei ole vielä päästy sopuun. Se on hoidettava kuntoon, jotta Kläbo pääsee kilpailemaan maailmancupissa.

– Alppihiihtäjien ja Johannes Hösflot Kläbon puolesta ilmoitan teille, että nämä urheilijat eivät allekirjoita urheilijasopimusta maajoukkueen kanssa, kertoi VG kirjeessä lukeneen.

Urheilijoita edustava Kleven ei halunnut kommentoida kirjettä VG:lle. Kläbon lisäksi esimerkiksi alppihiihtäjät Lucas Braathen ja Aleksander Aamodt Kilde ovat eri linjoilla Norjan hiihtoliiton kanssa.

Hiihtoliiton puheenjohtaja Tove Moe Dyrhaug kommentoi tapausta VG:lle.

– Etsimme ratkaisuja ja uskomme, että saamme asian hoidettua ennen kauden alkua. Hiihtoliitto hoitaa asian mahdollisimman nopeasti.