Viivi Lehikoinen päätti jättää väliin Ruotsi-ottelun. 400 metrin aitojen SE-nainen kilpailee lauantaina Timanttiliigan kisassa Kiinassa.

Lehikoinen perusteli ratkaisuaan seikkaperäisesti Instagramissa. Kaikki eivät ole toki naisen selityksiä hyväksyneet ja nielleet.

– Ymmärrän täysin Viivin tilanteen ja halun kilpailla Timanttiliigassa. Haluamme tietenkin liittonakin, että urheilijamme kisaavat korkeimmalla mahdollisella tasolla. Haluamme tukea sitä. Toisaalta sopimukset ovat sopimuksia. Pitää katsoa kokonaisuutta, Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Riikka Pakarinen arvioi Helsingin Sanomille.

Suomen joukkueen kapteenistoon kuuluva Sara Lappalainen kommentoi poissaolokohua Iltalehdelle.

– Minulle on opetettu hyvin nuorena, että jos laitat nimesi johonkin paperiin, se on hyvin sitova. Olen sitä mieltä, että sopimuksia pitää noudattaa. Jotta tämä olisi reilua, kaikilla pitää olla samat säännöt, Lappalainen paalutti Iltalehdelle.

Toisen kipparin Kristiina Mäkelän sanat olivat hieman diplomaattisempia.

– Nämä ovat vaikeita tilanteita: mikä on oikea tapa toimia? En usko, että kenelläkään on helppo valinta jättää Ruotsi-ottelu väliin ja lähteä muualle. Ja jos siitä tulee mainehaittaa, niin sehän on ihan hirveää. Yleisesti voin todeta, että se on ikävää kuunneltavaa, kun sanotaan, että urheilija on rikkonut sopimusta, Mäkelä kommentoi Iltalehdelle.

Urheilijasopimuksen mukaan maaottelusta voi jäädä pois vain lääkärintodistuksella.

Tästä Iltalehden juttu.