Elokuun lopussa paljastui, että suomalaista raskaansarjan nyrkkeilijää Robert Heleniusta epäillään mahdollisesti dopinginkäytöstä. Mies testattiin, ennen kuin hän kohtasi Anthony Joshuan Lontoossa. Yle on nyt kertonut tämän hetken tilanteesta asian suhteen.

Matchroom Boxing kertoi siis aluksi, että Heleniuksen antamasta näytteestä löytyi poikkeamia, jotka viittaavat mahdollisesti dopinglöydökseen.

Yle kertoo, että Heleniusta epäillään sen lähteiden mukaan estrogeeniblokkerien käytöstä. Se nostaa ihmisen testosteronitasoa ja on siksi kielletty urheilussa.

Testin suoritti Vada. Myös United Kingdom Antidoping eli Ukad testasi suomalaisen ottelun jälkeen. Nuo testitulokset ovat vielä hämärän peitossa, myönnettiin Ylelle.

– Niiden osalta tuloksia ja analyysiraportteja ei ole saatu. Tämä on ollut pelkkää odottamista, kerrottiin Heleniuksen lähipiiristä Ylelle.

Helenius on ilmaissut halunsa jatkaa uraansa. Tässä vaiheessa yksi iso kysymys on se, onko Helenius saanut – tai saako hän – ottelupalkkiota. Suomalaisjätti ei ole sanonut tuosta asiasta mitään julkisesti.

Tästä Ylen juttu.