Rukan maailmancup oli myös presidenttiehdokas Alexander Stubbin näyttämö. Hän oli vahvasti esillä hiihtokisojen yhteydessä.

Raja ylittyi kuitenkin ainakin sosiaalisen median puolella, kun Stubb poseerasi maajoukkuehiihtäjien Ristomatti Hakolan ja Iivo Niskasen kanssa. Erityistä huomiota herätti se, että Stubbilla oli päällään maajoukueen sponsoriasu.

Yle kertoi, että asia koettiin varsin ongelmalliseksi. Hakola veti kuitenkin tiukkaa linjaa keskiviikkona julkaistussa jutussa.

– Minä hommasin (asun) ja lupaan hommata jatkossakin jokaiselle ehdokkaalle, joka tulee hiihtämään, Hakola paalutti Ylelle.

– Munasillaan olisi ollut kylmä hiihtää. Sopii kysyä vaikka Remiltä (Lindholm), Hakola veisteli.

Hakolan uho päättyi kuitenkin nopeasti. Hiihtoliitto julkaisi vielä samana päivänä tiukkasanaisen tiedotteen, jossa se pahoitteli tapahtunutta.

– Olemme luonnollisesti iloisia, että Rukan maailmancupissa paikalla oli useita presidenttiehdokkaita. Hiihtoliitto ei kuitenkaan ole ollut henkilöiden paikalle kutsuja. Eräs ehdokkaista on tiedustellut maajoukkueurheilija Ristomatti Hakolalta mahdollisutta varusteiden lainaamiseksi hiihtolenkille. Hakola on tämän järjestänyt ymmärtämättä asun luovuttamiseen liittyvää ongelmaa poliittisesti sitoutumattomalle järjestölle ja sen kumppaneille. Kyseessä on inhimillinen erehdys. Asia käsitellään sisäisesti Hakolan ja yhteistyökumppaneiden kanssa, jotta vastaavilta virheiltä jatkossa vältytään, kommentoi Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen tiedotteella.

Ääni Hakolan kellossa muuttui nopeasti. Julkinen anteeksipyyntö tuli tiedotteella.

– Olen pahoillani toiminnastani koituneesta haitasta Hiihtoliitolle sekä sen yhteistyökumppaneille. Se ei missään nimessä ole ollut tarkoitukseni. Luonnollisesti oma poliittinen toimintani on henkilökohtainen asiani, mutta maajoukkueen varusteiden luovuttaminen presidenttiehdokkaan käyttöön on ollut osaltani virhe, Hakola kertoo.