Kerttu Niskanen oli komeasti kakkonen maastohiihdon maailmancupissa Canmoressa perinteisen 20 kilometrin yhteislähtökilpailussa. Ruotsin Frida Karlsson peittosi Niskasen vasta loppusuoralla.

Suomalaiset onnistuivat loistavasti sunnuntain kisassa. Johanna Matintalo oli hienosti seitsemäs ja Anne Kyllönen 15:s.

Niskanen oli luonnollisesti varsin tyytyväinen suoritukseensa ja kehui myös kalustoa. Hän latasi heti Viaplayn haastattelussa oman totuutensa.

– En tiedä. Jos olisi ollut väliaikalähtö, niin oli sellainen tunne, että olisin voittanut tuon kisan ihan pystyyn. Tein tosi paljon töitä. Ei oikein ollut muuta vaihtoehtoa. Jos joku muu otti vetonaisen paikan, niin vauhti tuntui hidastuvan nimenomaan tuolla mäen päällä. Sinne ei ollut halukkaita vetonaisia. Minut pakotettiin aina siihen paikalle, harmitteli Niskanen.

– Ihan vahvalta tuntui viimeiselläkin kierroksella tuohon mäen päälle, mutta Frida sai peesipaikan tuohon viimeiseen laskuun, mutta en halunnut jättää sitä myöskään siihen arpomaan. Tiesin, että tytöt tulevat muuten takaa. Kirissä hän oli vahvempi. Ei siinä mitään, myönsi Niskanen.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi muistutti Niskasen sanat kuultuaan raa’asta faktasta.

– Niin kuin Kerttu itse sanoi, jos tämä olisi ollut väliaikalähtökilpailu, olisi hän voittanut tämän pystyyn, mutta nyt oli ilmoitettu jo aikoja sitten, että nyt on yhteislähtökilpailu, ja siihen pitää suhtautua yhteislähtökilpailun mukaisesti, sanaili ”Musti”.

LUE MYÖS