Vuokatti Aateli Race -tapahtuma oli naisten osalta Krista Pärmäkosken vahvaa esitystä. Hän piti kisaa hallussa alusta loppuun.

Pärmäkoski voitti tiistain prologin. Keskiviikon juoksuosuudella Johanna Matintalo oli parempi, mutta Pärmäkoski vei ylivoimaisen voiton 12,5 kilometrin rullahiihdon jälkeen.

Pärmäkoski löi kakkoseksi tulleen Eveliina Piipon melkein kolmella minuutilla. Kolmanneksi taisteli Matintalo.

– Ennakkoon arvioin, että olen paremmassa juoksukunnossa kuin viime vuonna. Odotin, että joku muu olisi vetänyt, mutta jouduinkin itse sitten vetohommiin. Olen silti tyytyväinen, vaikka Matintalo iski lopussa ja vei tikkarin kädestä. Se ”kostettiin” nyt sitten tässä rullahiihdossa, selitti Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

– Tavallaan hyvä veto siihen nähden, että ei ollut ihan niin tuore jalka juoksuunkaan kuin olisin toivonut. Hiihto-osuudella ajattelin, että tuossa radalla ekat nousut pitää vetää aika rauhassa ja sitten helpoilla vauhtia, että saan takana olevaan porukkaan eroa. Se tuotti ihan hyvin, mutta vei omiakin jalkoja nousuun. Se taitaa kuitenkin olla joka kerta vähän sama, että vaaran nousu on pitkän kisan päälle yhtä taistelua aina, Pärmäkoski pohti.

LUE MYÖS