Kolmiloikan EM-hopeamitalisti Kristiina Mäkelä päättää hienon uransa Ruotsi-ottelun jälkeen.

– 15 vuotta kolmiloikka on osin määrittänyt mua ihmisenä. Olen nauttinut urheilusta suuresti ja oppinut elämästä valtavasti. Olen kiitollinen ja ylpeä, kun olen saanut edustaa Suomea. Tavoitteena on, että edustustilaisuuksia tulisi tälle kaudelle vielä kaksi. Olympialaiset ja kauden päätös Ruotsi-ottelussa, kirjoitti nainen Instagramissa.

Mäkelä tähtää vielä tiukasti Pariisin olympialaisiin. Hän haluaisi kolmannen kerran olympiafinaaliin.

– Iso tavoite on hypätä Pariisissa ja kolmatta kertaa olympialaisten finaalissa. Rakastan olympialaisia, joukkuetta ja sitä kaikkea. Olen hyvässä kunnossa ja asenne on ”All in” viimeisenä kesänä. Teemme kaikkemme Tuomaksen (Sallinen) kanssa, että hyppy kulkee ja yleisö tykkäisi. Kerran vielä. Tulkaa tsemppaamaan kisoihin. Yritän selvitä vollottamatta, Mäkelä sanoi SUL:n tiedotteella.

– On ollut etuoikeus saada valmentaa näin sitoutunutta ja lahjakasta urheilijaa. Saimme yhdessä kaadettua 14,50 haamurajan ja Münchenin EM-kisoissa yliastuttu hyppy oli lähes 15 metriä, kommentoi puolestaan valmentaja Tuomas Sallinen SUL:n tiedotteella.

Mäkelä kommentoi uransa päättymistä Ylen haastattelussa. Nainen nosti esille myös sen, että luvassa on iso elämänmuutos.

– Olen nyt ollut kymmenen vuotta dopingvalvonnan alaisuudessa ja kertonut joka ikinen hetki, missä olen. Voin nukkua vihdoin kunnolla, kun ei tarvitse olla tavoitettavissa testausvalmiuteen. Se vapauttaa tietynlaista kapasiteettia, arvioi Mäkelä Ylelle.

Mäkelän tulokset ovat olleet kaikilla mittareilla laskusuunnassa hänen upean EM-hopeansa jälkeen.

LUE MYÖS