EM-kisoissa Suomea edustanut Kristiina Halonen juoksi sunnuntaina Puolan Poznanissa 400 metrin aidoissa neljänneksi ajalla 56,16.

Halonen urakoi jo viime viikolla Paavo Nurmen kisoissa ajan 56,43. Tavoitteena on ollut olympiapaikka, mutta tilanne alkaa olla mahdoton.

– Olen tällä hetkellä rankingissa ensimmäinen, joka on ulkona olympialaisista. Yritän vielä taistella, vaikka se on tekemätön paikka. Siellä on niin kovia nousijoita.

– Pitää kuitenkin olla tyytyväinen, että pystyy taistelemaan olympiapaikasta. Lähtökohdat kauteen eivät olleet niin hyvät, myönsi Halonen SUL:n tiedotteella.

Halonen paljasti, että EM-kisojen jälkeinen palautuminen on tuonut haasteita. Niitä ovat tarjonneet myös kivut jalassa ja lonkassa. Nainen avautui tilanteestaan myös Instagramissa.

– Kaksi kertaa ittensä sairaana kanveesiin vetäminen EM-kisoissa on valitettavasti masanut paljon, mutta high risk high reward (kovalla riskillä kova palkinto). Keuhkotkin on jäänyt jonnekin Roomaan. Oon kaikesta huolimatta halunnut yrittää taistella olympiapaikasta, koska tällä hetkellä oon ”ensimmäisenä” ulkona pisteiden valossa. Juoksut ollut surkeita ja kroppa prakaa pahasti, mutta yrittänyttä ei laiteta.

– Ensi viikolla mennään vielä kerran ja sitten häviän johonkin myyrän koloon maan alle kuolemaan, koska tässä kisatahdissa ja matkustelussa ei oo ollut mitään järkeä, jos mietitään, mistä lähtökohdista tähän kauteen on tultu.

LUE MYÖS