Reetta Hurske oli Suomen paras pika-aituri myös tämän vuoden Kalevan kisoissa. Hurske tykitti 100 metrin aidoissa uuden kisaennätyksen 12,76 ja vei SM-kultaa ennen Lotta Haralaa (12,81). Saara Keskitalo oli kolmas ajalla 13,41.

– Tavoite oli juosta kenttäennätys, mutta se oli samalla kisaennätys, mutta käyhän se minulle. Alkuerässä oli parempi lähtö kuin finaalissa, mutta loppusileä tulee nyt ihan hyvin, Hurske arvioi SUL:n tiedotteella.

– Tiukkaa se oli ja olen tosi tyytyväinen siihen, että juoksu pysyy hyvin kasassa. Ei tule kolhuja ja pysyn itse koko ajan mukana, enkä lähde liikaa ahnehtimaan. Tekniikka on hyvällä mallilla.

Harala haastoi Hurskeen erittäin hyvin. Hän näytti olevan jopa niskan päällä suurimman osan juoksusta. Aivan lopussa Hurske oli kuitenkin liikaa.

Haralaa harmittikin hieman tuo loppuveto. Kisa muuten kelpasi.

– Ärsyttää, kun loppusileä on koko ajan tosi hidas. Oli siistiä kisata. Lähtö ei ollut ihan niin hyvä, mutta juoksu lähti hyvin vetämään. Tiesin, että kun loppusileä on niin huono, minun pitää olla Reetan edellä viimeisellä aidalla. Nyt olin ihan tasoissa ja tiesin, että se menee tiukoille, Harala totesi.

Loukkaantunut Wilma Murto ei kilpaillut Vaasassa. Elina Lampela otti naisten seipäässä odotetun kullan kivalla tuloksella 452.

– Kisasta jäi hyvät fiilikset, vaikka oli vähän takkuinen verkka. Sen aikana tuulet olivat pahat, enkä saanut tehtyä yhtään hyppyä täydellä vauhdilla, kun aika loppui kesken. Siksi aloitin niin alhaalta.

– Mutta kisaan olen tosi tyytyväinen. Siinä oli ihan lupaavia yrityksiä 464:stä. Hyppyjen korkeus olisi riittänyt, mutta hyppy ei ihan edennyt, selvitti Lampela SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS