Kestävyysjuoksija Sara Lappalainen vei sunnuntaina voiton Ruotsin Sollentunassa naisten 1 500 metrillä. Ykkössija irtosi ajalla 4.05,81.

Lappalainen lähti kilpailuun rauhallisesti. Hän oli lopussa aivan omaa luokkaansa.

– Olin varovainen alussa, kun Yolanda (Ngarambe) oli tilannut kovaa vauhtia. Hän yritti rikkoa olympiarajaa 4.02,50. Juoksussa jäniksen piti vetää 800 metriä 2.09:ään, mutta vauhti ei sitten ollut ihan sitä, Lappalainen kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Tarkoitus oli hakea hyvä juoksu ja voittaa se. Alun perin ajattelin valmentajan kanssa, että olisin keskittynyt vain Turun 800 metrille, mutta tämä voitto tuli helpolla ja oli hyvä olympiarankingin kannalta, Lappalainen avasi.

Hilla Uusimäki taisteli toiseksi naisten 400 metrin aidoissa ajalla 56,26.

– Ihan ok juoksu näin pian Rooman reissun jälkeen, mutta tarvitsisin olympiarankingiin kovempia, 55-alkuisia aikoja, Uusimäki arvioi tiedotteella.

LUE MYÖS