Eveliina Määttänen on onnistunut yhdistämään huippu-urheilun ja työelämän mainiosti. Hän työskentelee juoksemisen ohella farmaseuttina.

Määttänen on puhunut nyt asiaan liittyvistä haasteista Instagramissa. Tietyt ongelmat eivät ole kadonneet mihinkään.

– Yle julkaisi mielenkiintoisen Rooman perilliset -dokumentin, jossa muistellaan 50 vuotta sitten käytyjä Rooman EM-kisoja ja pohditaan etenkin naisyleisurheilun 50-vuotista matkaa kohti tätä päivää. Olen mukana dokumentissa ja kerron näkemyksiäni tämän päivän yleisurheilusta, aloitti Määttänen.

– Kuten 50 vuotta sitten urheilijoiden saamilla stipendirahoilla pystyi rahoittamaan vain urheiluun liittyviä kuluja, ei niillä vieläkään voi rahoittaa tavallisia arjen kuluja. Toisin kuin esimerkiksi jalkapallossa ja jääkiekossa, yleisurheilussa ei yleisesti ottaen makseta palkkaa urheilijoille.

– Sanoisin taloudellisen haasteen olevan kipupiste monelle kansainvälisen tason kynnyksellä olevan suomalaisen yleisurheilijan uralla, joka ei vielä ole yltänyt esimerkiksi ministeriön apurahoille. Monet yleisurheilijat joutuvat urheilun rinnalla tasapainottelemaan köyhyysrajalla, satsaamaan isosti energiaa päivätöihin tai opiskelemaan hurjaa vauhtia, jotta Kelan tuet säilyvät. Aika monta stressitekijää huipulle tähtäävälle urheilijalle!

Määttänen heitti samalla pallon yrityksille. Hän toivoo uudenlaisen mahdollisuuden yleistymistä.

– Perinteisen urheilusponsoroinnin rinnalla urheiluystävällinen työmahdollisuus voisi olla yksi ratkaisu urheilijoiden taloudellisten haasteiden voittamiseen. Samalla se voi olla urheilijalle mielekästä vastapainoa urheilun rinnalle ja työnantajalle huikea mahdollisuus saada inspiroivaa työvoimaa riveihinsä.

– Jotta liikunnallisia esikuvia olisi meillä Suomessa vielä tulevillekin sukupolville, heitän haasteen suomalaisille yrityksille: Perustuen omaan kokemukseeni, urheiluystävällisellä työllä voi mahdollistaa urheilijalle rauhan keskittyä paremmin urheilu-uraansa. Olisiko sinulla tarjota urheilijalle sopivaa työtä tai mahdollisuus tukea muuten suomalaisia urheilijoita?

Koko päivitys tästä.

LUE MYÖS