Yleisurheilun EM-kisat ovat tarjonneet suurta viihdettä katsojille. Yksi iso ongelma on tullut selväksi, jos on katsonut kisoja tarkasti: tulospalvelu on ollut täysin kuutamolla.

Asiaa puitiin hiljattain Ylellä. Jutussa nostettiin esille, että kisoista välitetään tilastoja, jotka eivät yksinkertaisesti ole totta.

Tilastopaja-datapankista tunnettu Mirko Jalava lähetti Ylen mukaan maanantaina viestin, jossa kerrottiin, että virallisen tulospalvelun tiedot eivät päivity kunnolla. Mukana on lisäksi virheitä. Atos-yhtiö on kisojen virallinen tulospalvelu.

– On tämä alapäästä paras suoritus ikinä, arvioi Jalava Ylelle.

Asiaa on manannut moni asiantuntija ja Ylen selostajat. Yleisurheilun pääselostaja Kimmo Porttila antoi nyt palaa.

– Yleisurheilu perustuu numerodataan, joten tämä kielii välinpitämättömyydestä yleisöä ja urheilijoita kohtaan. Esimerkiksi rimalajeissa – jos dataan ei voi aukottomasti luottaa – on aika hankala kirjata jopa mestaruuden ratkaisevia pudotuksia käsin, kun menossa on neljä lajia samaan aikaan, tykitti Porttila Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS