Sara Lappalainen oli yksi viikonlopun onnistujista Kalevan kisoissa. Hän paineli tuplamestariksi voittamalla 1 500 metrin ja 800 metrin kisat.

Vastus ei kuitenkaan ollut kovin mahdollinen, sillä Eveliina Määttänen ei haastanut Lappalaista kummallakaan matkalla. Lappalainen paineli sunnuntaina 800 metrillä ylivoimaiseen voittoon mainiolla ajalla 2.00,33.

– Tavoitteenani oli juosta 1.59. Juoksu kulkikin mielettömän hyvin, mutta viimeiset 20 metriä kestivät tosi kauan, Lappalainen kertasi juoksuaan, jossa hänen 400 metrin väliaikansa oli 58,53, kommentoi Lappalainen SUL:n tiedotteella.

– Perjantain tonnivitonen oli mielenkiintoinen kisa. Tämä kasi oli nyt sitten tylsä, kun vedin yksin ja Eveliina Määttänen oli poissa juoksusta.

Määttänen päätti valmentajansa ohjeistuksesta kilpailla Kalevan kisoissa 400 metrillä. Hän otti SM-pronssia tuolla matkalla.

Lappalainen puhui Ilta-Sanomille enemmänkin Määttäsen touhusta. Hänen oli vaikea ymmärtää päätöstä.

– Vähän harmittaa, että Eveliina jätti tulematta. En henkilö­kohtaisesti ihan ymmärtänyt sitä ratkaisua, sanoi SE-nainen IS:lle.

Määttäsen nimissä on kauden kotimainen kärkitulos 800 metrillä, ja hän on hätyytellyt myös Lappalaisen Suomen ennätystä.

LUE MYÖS