Eemi Tervaportti oli ratkaisevassa roolissa, kun belgialainen Knack Roeselare otti jo toisen voittonsa lentopallon Mestarien liigassa. Tervaportti johti joukkueensa 3-2-voittoon (25-22, 22-25, 23-25, 26-24, 15-12) upean taistelun kautta kivikovasta italialaisjoukkue Piacenzasta.

Todella tasainen ottelu kääntyi lopulta kotijoukkueen eduksi kaksi viimeistä erää voittamalla. Yksikään illan eristä ei päättynyt kolmea pistettä suuremmalla erotuksella.

– Ensimmäinen kerta, kun pelin aikana ei ollut yhtään hiljaista hetkeä. Piacenza pelasi yhtä paljon suulla kuin käsilläkin. Oma kielitaitoni on niin rajoittunut, etten ihan kaikkea ymmärtänyt, mitä ne papat halusi kertoa, Tervaportti veisteli ottelun jälkeen.

Papoilla 25-vuotias Tervaportti tarkoitti Piacenzan todella kokeneita pelimiehiä passari Valerio Vermigliota (38), laituri Samuele Papia (41) ja Hristo Zlatanovia (38). Koko Piacenza seitsikon keski-ikä on todennäköisesti maailman korkein huippujoukkueista: yli 33 vuotta!

Tervaportti johti joukkueensa 52 % hyökkäyspeliin vieraiden lukemankin olleen lähes yhtä kova, 51%.

Roeselareista hakkuri Hendrik Tuerlinckx teki 22 ja päävalmentaja Emile Rousseauxin poika Tomas 14 pistettä. Tervaportti syötti itse kaksi ässää, torjui kerran ja teki yhden hyökkäyspisteen.

Piacenzan parhaat pistemiehet olivat ranskalaishakkuri Kevin Le Roux (28) ja Hristo Zlatanov (16).