Esteratsastaja Maiju Mallatille kaksi sijoitusta Baselissa uudella huippuhevosella

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Esteratsastaja Maiju Mallatin kausi käynnistyi lupaavissa merkeissä, sillä hän sai uudeksi kilpakumppanikseen kansainvälisellä gp-tasolla kokeneen ratsun, 13-vuotiaan hollantilaissyntyisen Vincenten. Ruuna on ollut Mallatilla vasta reilun viikon. Se saapui Mallatin työnantajan Optimum Horses -talliin Sveitsiin 2. tammikuuta.

– Kokeilimme hevosta jo aika kauan sitten, mutta piti järjestellä pitkään, että saimme yhteistyöllä ostettua siitä puolet. Se on minun tyyliseni hevonen, aika vekkuli. Pienempi kuin muut ratsuni, sopii ketterästi radalle, mutta samalla sillä on iso laukka, jolla se ulottuu hyvin. Kapasiteetti ei lopu kesken, ja se on kivasti myös tosi rohkea. Se on kuitenkin myös kuuma ja herkkä, eikä tykkää, jos laittaa liikaa painetta, Mallat kertoo Sveitsistä tavoitettuna.

Ratsukon ensimmäiset yhteiset kilpailut käytiin Baselissa viiden tähden tasolla, erittäin kovatasoisessa kilpailussa oli mukana iso joukko huippunimiä. Torstain 140 cm:n aikaratsastuksessa kaksikko oli kymmenes ja sunnuntain 145 cm:n aikaluokassa yhdestoista puhtailla ja ripeillä radoilla. Perjantain 155 cm:n esteillä tuloksena oli kolme pudotusta.

– On erittäin hyvä fiilis. Ensimmäinen rata Vincenten kanssa tuntui todella helpolle. En ollut ajatellut kokeilla sitä vielä isoon luokkaan, mutta se tuntui hevosistani valmiimmalle tehtävään ja radat ovat täällä tosi isot. Perjantaina alkuradasta emme olleet aivan samassa rytmissä ja saimme kakkosen ja kolmosen alas, ja yhdelle okserille tulin vähän lentäen. Se teki ison ja vaikean radan muuten tosi hyvin, myös kaikki vaikeat paikat. Tänään ratsastin keskivertoradan, että olisimme valmiita isompiin luokkiin, jos pääsemme Zürichiin, Mallat toteaa.

Zürichin viiden tähden kilpailu käydään 23.- 25. tammikuuta, ja maailmancupin osakilpailussa Suomea edustaa näillä näkymin Anna-Julia Kontio. Mallat on tyytyväinen, mikäli saa kutsun ratsastaa siellä muissa luokissa.

Hollantilaisen Stal Poelsin Vincente on ollut osaomistuksessa aiemmin myös kahdella muulla ratsastajalla. Sen toi kansainvälisille kilparadoille australialainen James Paterson-Robinson vuonna 2010. Kesästä 2011 kesään 2013 se kilpaili irlantilaisen huippunimi Jessica Kürtenin kanssa, kunnes palasi jälleen Paterson-Robinsonin talliin. Pitkään maailman huipulla ratsastanut Kürten on tehnyt päätöksen siirtyä helmikuussa kilparatsastuksesta valmennukseen.

– Jessica on antanut täällä minulle paljon neuvoja ja hän pitää selvästi hevosesta. Jessica sanoi, että varmasti ympärillä löytyy paljon kaikenlaisia neuvojia, mutta ratsasta sitä oman fiiliksesi mukaan. Jessican mies (Eckhardt Kürten) valmentanut minua muiden hevosteni kanssa muutaman kerran kotona, toivottavasti yhteistyö jatkuu edelleen, Mallat sanoo.

Ratsastajalla on käytössään myös muutama huipputasolle nousua tekevä hevonen MM-ratsu Armani the Gunin siirryttyä syksyllä Sveitsin kärkinimi Pius Schwizerille.

– Toivotaan, että Vincente ottaa nyt ykköshevosen paikan ja Dundalk kehittyy hyvin edelleen. Kaikki näkivät eilen, miten sen kapasiteetti riittää mihin vain, mutta hallintalaitteet ovat vielä se iso juttu, Mallat hymyilee.

Mallat työskentelee Optimum Horses -tallin kilparatsastajana Sveitsin Birrissä. Hän on kotoisin Virroilta ja edustaa Suomessa Tampereen Ratsastusseuraa.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS