Chaux-Neuven yhdistetyn yksilökilpailuun lähdettiin tänään jännittävästä tilanteesta, kun Suomen nuori Leevi Mutru hyppäsi komeasti mäkiosuudella sijalle seitsemän. Mäen jälkeen Mutru lähti rohkeasti tavoittelemaan sijoitusta maailmancupin pisteille, mutta kilpailu romuttui pahaan kaatumiseen.

– Siinä Leevillä oikeastaan menivät pasmat sekaisin. Sen jälkeen hiihtäminen ei enää toiminut lainkaan, ja sijoitus romahti lopulta täysin. Tämä on otettava vaan kokemuksena, ja vastaavanlaista tuskin Leevin uralla tulee enää vastaan. Nuoren urheilijan on tärkeätä nimenomaan kerätä kokemusta, kommentoi päävalmentaja Petter Kukkonen.

Ilkka Herola nosti asemiaan hiihto-osuudella ja nosti sijoitustaan lopputuloksissa sijalle 14. Urheilijaa mäkiosuuden lievä epäonnistuminen harmitti.

– Ei tilanteeseen silti voi olla pettynyt, sillä mäessä olosuhteet olivat haastavat. Tuuli pyöri, latu oli hiukan huonossa kunnossa ja siinä piti ottaa paljon sellaisiakin asioita huomioon mitä ei yleensä hyppäämisessä tarvitse ottaa. Latu oli vielä kaiken lisäksi erittäin hidas. Siihen nähden mäki meni jotenkuten. Hiihto-osuuteen olen tyytyväinen, sijoitus nousi ja kokonaisuudessaan tästä tuli semmoinen neutraali päivä, kommentoi Herola.

– Huomenna käydään parisprintti ja siitä lähdetään hakemaan hyviä hyppyjä ja hyvää hiihtoa. Mahdollisimman hyvä sijoitus toki kiinnostaa myös, mutta hyvät kilpailukokemukset painottuvat ensisijaisesti.

´- Kyllä päivään pitää olla tyytyväinen kaikesta huolimatta, ehdottomasti, kommentoi päävalmentaja Petter Kukkonen.