Jarkko Määttä jäi niukasti toisen kierroksen ulkopuolelle Kulmin lentomäen kilpailussa. 158-metrinen hyppy siivitti Määtän sijalle 31, ja hyppääjä jäi kaksi pistettä toisen kierroksen paikasta.

– Meni kyllä penkin alle, mutta sellaista se on joskus. Hypyssä on liikaa yrittämistä, se näkyy ponnistuksessa. Mäessä keula nostaa korkealle, mutta tietysti se nostaisi vieläkin korkeammalle kun malttaa ponnistaa, Määttä kommentoi.

– Ei siinä. Huomenna lähdetään parantamaan tästä. Mahdollisuuksia on, kun hiukan malttaa enemmän.

Sebastian Klingan ja Ville Larinnon sukset saapuivat hyppypaikalle ja miehet pääsivät tänään hyppäämään. Klinga ja Larinto nähtiin koehyppääjinä. Huomenna miehet pääsevät kilpailemaan.

– Kulmin mäki on sillä tavalla erilainen lentomäki, että tässä keula nostaa hyppääjän korkealle. Voi sanoa, että tästä mäestä on erityisen siistiä vetää. Tuo erityispiirre on myös sellainen, että pitää tutustua siihen etukäteen että se on varmasti selkäytimessä ennen huomista karsintakilpailua, kommentoi Larinto.

– Tämäntapaisesta suksien katoamisesta ei ole aiemmin kokemusta. Kyllä sukset ovat ennenkin olleet hävyksissä, mutta ne on ennen saatu nopeammin paikalle. No, näin mentiin tällä kertaa.

Nuori Sebastian Klinga oli myös tyytyväinen hyppykokemukseen.

– Hieno mäki tuo on, ja kiva siihen oli tutustua ennen varsinaista kilpailua. Aiemmin olen hypännyt Harrachovin mäestä, mutta en Kulmista aiemmin. Mäki on hyppääjän kannalta juuri keulan takia miellyttävä.

– Suksien katoaminen ei ole minullekaan uutta. Juuri tänä vuonna Engelbergin kilpailun alla oli vastaavanlainen tilanne, tosin silloin sukset saatiin nopeammin käyttäjälleen kuin nyt.