Yhdistetyn miesten ensimmäinen kisa on perjantaina. Suomen viiden hengen joukkueelle on tarjolla neljä paikkaa, joukkue pitää oman karsinnan torstain aamuharjoitusten yhteydessä.

Yhdistetyn joukkueessa ainoastaan Ilkka Herola on varmistanut paikkansa perjantain kisaan. Muut neljä – eli Jim Härtull, Jussi Salo, Eetu Vähäsöyrinki ja Leevi Mutru – taistelevat jäljellä olevasta kolmesta paikasta. Lopullinen nelikko julkaistaan torstain aamuharjoitusten jälkeen. Yhdistetty nimeää urheilijat perjantain kisaan torstain treenien jälkeen

Päävalmentaja Petter Kukkonen valottaa taustaa yhdistetyn tiedotteessa.

– Olympialaiset oli hyvä oppi siihen, että varamies pitää aina olla mukana ja nyt huomisaamulla viimeisessä virallisessa harjoituksessa karsitaan neljä urheilijaa perjantain kisaan. Meillä on Ilkan takana aika tasainen porukka, niin siinä mielessä kaikilla on hyvin tasapuolinen mahdollisuus päästä kisoihin, niin päivän kunto ratkaisee.