Cottbusissa Saksassa kilpaillun telinevoimistelun telinekohtaisen maailmancupin osakilpailun toinen karsintapäiväkään ei tuonut suomalaisille finaalipaikkoja. Suurimmat odotukset kohdistuivat hypyn maailmancupin voittoa puolustavaan Tomi Tuuhaan, mutta suomalaisen oli tyytyminen 12. sijaan maailmancupavauksen hyppykarsinnassa perjantai-iltana.

Tuuha epäonnistui ensimmäisessä hypyssään, joka oli Tsukahara 2,5 kierteellä. Hyppy oli korkea, mutta tuli vinossa alas, josta seurasi alueen ylitys ja askeleita sivulle. Pisteitä hyppy toi vain 13,825. Toinen hyppy oli urhonhyppy kahdella kierteellä. Se onnistui paremmin, mutta siihenkin tuli kaksi isoa askelta. Toisesta hypystä tuli pisteet 14,500. Yhteispisteet 14,162 riittivät 12. sijaan. Kahdeksan parhaan joukkoon ja finaaliin päästiin pisteillä 14,362.

Miesten hyppykarsinnoissa oli mukana suomalaisista myös Heikki Saarenketo. Hän hyppäsi ensimmäisenä hyppynään Tsukaharan kahdella kierteellä. Hyppy ei pyörinyt tarpeeksi ja pisteet sen vuoksi vain 13,650. Toinen hyppy Cuervo onnistui hyvin, mutta pisteitä se toi vain 13,550, koska hypyn lähtöpisteet ovat ainoastaan 4,4. Loppupisteet Saarenkedolla 13,600 ja sijoitus 22.

Miesten valmentaja Timo Holopainen oli luonnollisesti pettynyt Cottbusin kilpailujen antiin, mutta suuntasi katseet saman tien eteenpäin.

– Nyt sitten alkaa keskittyminen kohti Dohan osakilpailua, joka käydään ensi viikolla. Tuuha ja Saarenketo matkaavat täältä Saksasta suoraan tuohon kilpailuun. Edessä on uusi kisa ja uudet yritykset, valmentaja kertoi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Naisten kilpailussa Cottbusissa Anna Salmi teki torstain tapaan hyviä suorituksia. Maailmancupin ensikertalaisen sarjojen vaikeus ei riitä vielä taistelemaan kärkisijoista, mutta hän voimisteli tasollaan hyvät kilpailut. Perjantaina puomilta irtosi 18. sija pisteillä 12,100 ja permannolta 20. sija pisteillä 12,033.

– Anna teki tasollaan hyvin sarjat läpi. Nyt lisää vaikeutta, niin myös sijoitukset nousevat. Tästä Anna saa kyllä intoa harjoitteluun ja uusiin liikkeisiin, valmentaja Maxim Podoped totesi.