Jukka Rautakorpi, 51, on nimetty Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikköön uudeksi palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Rautakorpi on urallaan toiminut mm. Suomen Jääkiekkoliiton valmennusjohtajana, Kuortaneen Urheiluopiston valmennusjohtajana ja alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana.

Valmentajaurallaan hän on myös toiminut KHL-joukkue Amur Habarovskin, Allsvenskanissa pelaavan Leksandin ja useiden liigaseurojen päävalmentaja. Hän valmensi Tapparan jääkiekon Suomen mestariksi vuonna 2003.

Rautakorpi aloittaa työnsä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikössä virallisesti 20.4., mutta osallistuu toimintojen suunnitteluun jo sitä aiemmin. Rautakorven edeltäjänä tehtävää hoitanut Henrik Dettmann siirtyi helmikuussa Besiktas Istanbulin päävalmentajaksi.

– Rautakorven nimityksen myötä pystymme parhaalla mahdollisella tavalla jatkamaan palloilulajien menestyssuunnitelman jalkauttamista, jonka Dettman ja lajit ovat saattaneet erinomaiseen alkuun. Palloilulajit ovat juuri nyt kovassa nosteessa ja lajien välisellä koordinoidulla yhteistyöllä niitä vahvennetaan edelleen. Yhteistyön malli on kansainvälisestikin tarkasteltuna edistyksellinen ja vahventaa samalla suomalaista liikuntakulttuuria, sanoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski Olympiakomitean tiedotteessa.

Rautakorpi itse kertoo olevansa erittäin motivoitunut ja sitoutunut uuteen tehtävään.

– Suomalainen joukkueurheilu on ottanut menestyksekkäitä askeleita eteenpäin, ja on erittäin motivoivaa pyrkiä varmistamaan jatko tälle kehitykselle. Meillä on mahdollisuus olla maailman huipputasoa nimenomaan yhteistyön valmentamisen kautta, ja sen eteen lähden sitoutuneesti tekemään töitä, Rautakorpi sanoo.