Eva Wahlströmistä tuli myöhään eilen illalla ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyssä MM-titteliin yltänyt suomalainen, kun hän voitti argentiinalaisen Natalia Vanesa del Valle Aguirren ylemmän höyhensarjan WBC-liiton mestaruusottelussa. Wahlström julistettiin mestariksi yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Wahlström kertoo Yle Urheilun haastattelussa ottelua edeltävän psyykkauksen menneen nappiin.

– Jotta en jännittäisi liikaa, ajattelin, että vastustaja on sparrikaveri, joka on tullut Porista junalla. Koko päivän valmistauduin siihen, että edessä on 10 erää kovaa sparria. Olen hyvä, kun sparraan, Wahlström sanoo.

Tuore maailmanmestari tiedosti paineiden olleen kotiyleisön edessä kovat ja sanoo psyykkayksen tulleen tarpeeseen.

– En miettinyt ulkopuolisia asioita, kuten ottelun merkitystä ja painoarvoa, niin paljon. Se oli niin iso juttu: Olin koko urani valmistautunut tähän ja kaikki tiivistyi puolituntiseen. Se on tosi iso ajatus, Wahlström myöntää.

– Tein sen vähän helpommaksi itselleni. Vähän fuskasin.

Myös Edis Tatlille titteli

Edis Tatli nappasi samassa nyrkkeilyn superillassa ammattinyrkkeilyn kevytsarjan EM-tittelin. Tatli kukisti EM-ottelussa Ranskan Yvan Mendyn yksimielisin tuomariäänin. Nyt kun EM-titteli on plakkarissa, Tatlin mielessä on selvänä tavoitteena päästä uudestaan MM-kehään.