Suomalaispari Riikka Lehtonen – Taru Lahti aloitti vahvasti FIVB:n World Tourin Prahan osakilpailun.

Torstaina kaksikko nappasi alkulohkossa kaksi voittoa ja varmisti jatkopaikan jo avauspäivän jälkeen. Ensimmäisessä pelissä kaatui saksalaispari Anni Schumacher – Sandra Seyfferth lähes tunnin väännön jälkeen 2-1 (19-21, 21-13, 19-17).

– Alku oli tahmeaa, mutta tärkeillä hetkillä olimme kuitenkin tarpeeksi kovia ja onnistuimme kääntämään pelin voitoksi, Lahti summasi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Päivän toinen voitto tuli sveitsiläiskaksikosta Nina Betschart – Nicole Eiholzer selvin numeroin 2-0 (21-16, 21-16).

– Vastustaja tuli riskisyötöllä, mutta meidän vastaanotto ja sideout toimivat hyvin. Valmentaja Kai Liukkosen teema toiseen peliin oli oma kova syöttö ja se toimikin mukavasti, suomalaiskaksikko iloitsi.

Perjantaina Lehtonen ja Lahti pelaavat lohkovoitosta ja samalla pääsystä suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Oma peli kulkee ja itseluottamus on korkealla.

– Vastaan asettuu turnauksen ykkösrankattu tshekkiläispari Kristyna Kolocova – Marketa Slukova. Tuosta pelistä lähdemme hakemaan voittoa.

Molemmat Suomen miesparit sen sijaan karsiutuivat pääsarjasta jo karsintojen ensimmäisellä kierroksella Latvian Jurmalassa pelattavassa CEV:n Masters -turnauksessa. Timo Haavisto ja Toni Vahela hävisivät Azerbaidzhanin Bernardo Romanolle ja Leonid Gritsaille 0-2 (17-21, 15-21). Jyrki Nurmisen ja Pekka Piipon jatkohaaveet tyssäsivät 0-2 (21-23, 19-21) -tappioon ruotsalaiskaksikolle Martin AppelgrenMartin Barrefalk.