Riikka Lehtosen ja Taru Lahden hyvä tahti jatkui lauantaina beach volleyn World Tourilla Tshekissä.

Päivän ensimmäisessä ottelussa suomalaiset venyivät 2-0 (21-16, 22-20) -voittoon kanadalaiskaksikosta Melissa Humana-Paredes – Taylor Pischke.

Mitalipelipaikka oli tarjolla iltapelissä niin ikään kanadalaisia Heather Bansley – Sarah Pavan vastaan, mutta avauserän jälkeen vastustaja paransi peliään ja eteni turnauksessa neljän parhaan joukkoon.

Kanadalaisten voittolukemat kirjattiin erin 2-1 (13-21, 21-13, 15-10).

Lehtosen ja Lahden Prahan Openin viides sija sivuaa samalla kaikkien aikojen parasta suomalaissijoitusta aikuisten FIVB-turnauksissa. Emilia ja Erika Nyström ylsivät vuonna 2010 samaan kolme kertaa, joista kahdesti Grand Slamissa.

Kolme naispariamme, Emilia ja Erika Nyström, Essi Hasu – Anniina Parkkinen ja Kaisa Hallberg – Mari Pohjola ovat kaikki mukana sunnuntain jatkopeleissä Tanskan Odensessa järjestettävässä Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton eli NEVZA:n turnauksessa. Hasu ja Parkkinen voittivat kyseisen turnauksen vuosi sitten.