Arttu Kangas: ”Kuulan ME ei syntynyt kaurapuurolla”

© Kuva: Getty Images

Nuori kuulamörssäri Arttu Kangas kannattelee tällä hetkellä yksin suomalaisia kuulaperinteitä. Hallissa syntyi tulos 20,09. Viimeiseen kuuteen vuoteen kukaan muu suomalainen ei ole ylittänyt ulkona edes 19 metriä.

Kankaalla on ikää vasta 21 vuotta, joten hän on kuulamörssäriksi vielä untuvikko. Viime kesänä vain neljä Kankaan ikäistä tai nuorempaa ( = Uuden–Seelannin vuotta nuorempi Jacko Gill) työnsi yli 20 metriä. Kangas on siis ikäluokassaan aivan maailman kärjen tasolla. Totta kai miesten absoluuttiselle huipulle on matkaa vielä puolitoista metriä, mutta se ei ole mahdoton ero kiinnikurottavaksi.

USA:n Randy Barnesin ME vuodelta 1990 on käsittämätön 23,12. Sellaisia kaaria ei tule enää kukaan koskaan työntämään, ja Kangas tietää syyt siihen.

– Barnesin ME ei ole työnnetty pelkällä kaurapuurolla. Mieshän on tietääkseni kaksi kertaa kärähtänyt. Ei heti ME:n jälkeen, mutta mielestäni kaksi käryä riittää kertomaan tulosten puhtauden, Kangas spekuloi.

Lisää Arttu Kankaan mietteitä huomenna SuomiUrheilu-sivuston pitkässä haastattelussa.