Mikko Ilonen starttaa Skotlannin avointen mestaruuskisojen ensimmäiselle kierrokselle Gullanen kentällä torstaina kello 14.20.

Peliseurana ovat Tourin kokeneiden pelaajien kaartiin lukeutuvat Robert Karlsson sekä Simon Khan. Ilonen oli viimevuotisessa kisassa 16.Tuolloin kisa käytiin Aberdeenissa.

Gullane on vanha ja arvostettu links-kenttä legendaarisen Muirfieldin naapurissa Skotlannin itä-rannikolla. Bunkkereita 18 reiän kierroksella on peräti 123, enemmän kuin hiekkakuopistaan kuuluisalla St.Andrewsin Old Coursella.

Mikko Ilonen lensi Skotlantiin jo sunnuntai-iltana. Kentän hän pelasi vasta keskiviikkona, ensimmäistä kertaa elämässään.

– Ihan hauska kenttähän tuo on. Ei mikään supervaikee. Odotan, että tulokset ovat kovia, viheriöt ovat hienossa kuosissa, joskin hiukan hitaat, hän analysoi.

– Koetan saada itseäni kivuttomaksi, niska oikuttelee jonkinverran, mutta ei estä pelejä. Sunnuntain hyvästä kierroksesta Pariisissa (68) olisi nyt hyvä jatkaa samaa rataa. Peli ja lyöminen pitää saada vaivattomaksi, hän jatkoi.