Roope Kakon ura koki melkoisen muutoksen sunnuntaina, kun hän pelasi Euroopan Tourin Madeiran osakilpailun voittajaksi.

Koko kilpailun ajan kärjen tuntumassa pelannut Roope Kakko (66–71–64–63) oli kilpailun ratkaisupäivänä juuri niin kylmähermoinen kuin voittajan pitääkin olla. Ilman bogeyja päivästään selvinnyt Kakko teki tulokseen 63 (-9) päättyneellä kierroksella seitsemän birdieä ja yhden eaglen. Päätöspäivän 63 on samalla Euroopan Tourin tämän kauden kovin viimeisen kierroksen tulos. Voittomarginaalia toiseksi sijoittuneeseen Skotlannin Henry Scottiin kertyi kolme lyöntiä.

Kilpailu pelattiin Santa da Serran kentällä, jonka metkut Kakko tuntee hyvin.

– Olin käytännössä koko talven valmistautunut tähän tapahtumaan. Tiesin, että osaan rakentaa Santa da Serran kentälle sopivan pelisuunnitelman. Ajatus oli selkeä ennen molempia tapahtumia, voitto veisi ET:lle. Siihen uskoin alusta loppuun myös tämän viikonlopun aikana, Kakko kertoi kilpailun jälkeen.

Viimeinen kierros oli lähtökohdiltaan mielenkiintoinen. Pontus Widegren oli lyönnin edellä, edellisvuoden kakkonen Scott samassa tuloksessa. Kolmikko pelasi yhdessä ja Scott aloitti terävimmin siirtyen johtoon.

– Ei näissä tilanteissa kannata lähteä kaveria vastaan pelaamaan tai kyttämään. Omaa peliä ja suunnitelmia toteutin onnistuneesti. Tiesin, että olen lähipelissä ja putissa iskussa, samoin päätös siitä, milloin hyökätään ja missä tilanteissa pelataan varmemmin, oli takaraivossa, Kakko taustoitti.

– Herkkä hetki tuli 16:lla kun pelasin niin hyvin kuin vain voin. Asiat menivät kannaltani hyvään suuntaan ja voitto alkoi lähestyä. Kyynel tuli silmäkulmaan, oli vaikeaa olla miettimättä kuinka pitkään olin tästä ET:n voitosta uneksinut. Caddieni Late Hämäläinen antoi minulle laulunsanoja joita hyräilin pystyäkseni keskittymään.

Kakko listaa voitonavaimista tärkeimmäksi itseluottamuksen löytämisen ja pidättäytymisen oikeissa asioissa.

– Kävin huolellisesti lauantai-iltana läpi niitä asioita joita sunnuntain kierroksella tulee eteen. Itseluottamuksen rakentamisen kanssa olen tehnyt hurjasti töitä jo pitkään. Minni (Blomqvist-Kakko) on ollut tässä korvaamaton apu. Hän on aina jaksanut uskoa mahdollisuuksiini, eikä ole antanut minun vajota epätoivoon huonoina hetkinä.

Voittajakategoria avaa Kakolle portit kaikkiin ET:n kisoihin loppukaudeksi lukuun ottamatta neljää Race to Dubain finaalikisaa. Niihinkin hän voi päästä, jos isoja menestyksiä tulee syksyllä.

– En ole kisaohjelmaani vielä lyönyt lukkoon. Uskon, että pelaan varsin harkiten ET:n kisoja loppukaudesta. Pääpaino tulee nyt menemään svingitekniikan parantamiseen sekä Suomessa, kuin myös USA:ssa talven aikana. Haluan olla valmiina ja hyvässä iskussa kun kisakausi 2016 käynnistyy.

Lähde: Tiedote