Suomella kahden mitalin EYOF-päivä

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen joukkueen EYOF- mitalitili karttui perjantaina kullalla ja hopealla Georgian Tbilisissä. Arttu Korkeasalon kuulakaaret toivat kultaa ja Helena Leveelahti voitti kiekonheitossa hopeaa. Suomen mitalisaldo ennen viimeistä kilpailupäivää on kaksi kultaa, kolme hopeaa ja yksi pronssi.

Korkeasalo otti poikien kuulantyönnössä voiton henkilökohtaisella ennätyksellään 18,98.

– Mahtavaa tämä on, mutta nyt kun ajattelen niin olishan se voinut mennä sen neljä senttiä vielä, niin olisin rikkonut Aholan Eeron nimissä olevan Suomen ennätyksen 19,02, kultamitalisti kertoo.

Kuulan hopeaa työnsi israelilainen Ariel Atias tuloksella 17,67. Pronssi meni valkovenäläiselle Vadzim Charnyshoulle tuloksella 17,60. Suomen EYOF-historiassa poikien kuulantyönnöstä on mitaleita saanut myös Teijo Kööpikkä hopeaa Lissabonissa vuonna 1997 ja Matti Sivonen niinikää hopeaa Trabzonissa vuonna 2011.

Ennen kultajuhlia Helena Leveelahti voitti kiekonheittoringissä EYOF-hopeaa. Hän sinkautti hopeatuloksen 48,06 viidennellä kierroksella. Kultaa vei moldovalainen Alexandra Emilianova tuloksella 51,93. Pronssia heitti hollantilainen Dara Obot tuloksella 46,30. Edellisen kerran suomalaisväriä nähtiin kiekonheiton palkintokorokkeella vuonna 1997, kun Niina Kelo voitti EYOF-kultaa Lissabonissa.

Lähde: Olympiakomitea


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.