Wikström paras suomalaisgolffari Helsingborgissa

© Kuva: Pekka Mäntylä
Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!

Ursula Wikström nousi parhaaksi suomalaiseksi golffariksi Ruotsin Helsingborgissa päättyneessä Ladies European Tourin kilpailussa.

Wikström kiersi Vasatorpin kentän sunnuntaina 73 lyönnillä ja päätyi lopputuloksissa jaetulle 12. sijalle.

Wikström aloitti kierroksensa vahvasti. Birdiet väylille yksi ja neljä nostivat hänet jo kärkikymmenikköön, mutta sisääntulon kolme bogia (13, 15 ja 16) löivät kapuloita rattaisiin.

Kova tuuli vei tarkkuutta lyönneistä, sillä sekä väylä-, että viheriöosumia tilastoitiin 10 molempia. Putteriaan LET:n rankingissa 17. oleva Wikstöm käytti sen sijaan vain 26 kertaa.

Kilpailun muut suomalaiset Minea Blomqvist-Kakko (par), Noora Tamminen (+2) ja Linda Henriksson (+5) jakoivat lopputuloksissa sijoja 21, 31 ja 35. Marika Voss, Krista Bakker ja Elina Nummenpää eivät selvittäneet cut-rajaa.

Helsingborg Openin voitti kisaa alusta alkaen johtanut Nicole Broch Larsen (-12). Voitto oli nyt toista kauttaan LET:llä pelaavalle tanskalaiselle ensimmäinen. Etelä-Afrikan Ashleigh Simon hävisi Broch Larsenille lyönnillä. Malene Jorgensen (-10) täydensi tanskalaisten vahvaa panosta kolmannella tilallaan.

Kiertue jatkuu kolmen viikon päästä Ranskan avoimilla. Ensi viikolla vuoronsa saavassa kauden viidennessä major-turnauksessa, Evian Championshipissä ei suomalaispelaajia nähdä.

Lähde: Golfpiste.com

Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!