Frankfurtin maratonin voitto ratkesi vasta viimeisellä kilometrillä. Etiopialainen Sisay Lemma piti kenialaiskaksikon takanaan ja juoksi voittoon ajalla 2:06:26. Toiseksi sijoittui Lani Rutto ajalla 2:06:34 ja kolmanneksi Alfers Lagat ajalla 2:06:48.

Neljänneksi sijoittunut saksalaisjuoksija Arne Gabius jäi jo selvemmän raon päähän, mutta juoksi komeasti uuden Saksan ennätyksen kellotettuaan 2:08:33. Aika on samalla kauden kovin eurooppalaisurheilijan juoksema tulos.

Gabiuksen edellinen henkilökohtainen ennätys syntyi tasan vuosi sitten niin ikään Frankfurtin maratonilla. Nyt aika parani 59 sekunnilla. Vuonna 1981 syntynyt Gabius on suomalaisyleisölle tuttu Helsingin EM-kilpailuista 2012, missä hän juoksi hopealle 5000 metrillä.

Paras suomalainen oli Yrjö Pesonen, jonka aika 2:30:21 oikeuttaa kahdeksanteen sijaan Suomen tämän vuoden maratontilastossa. Pesonen on 51-vuotias.

Lähde: kestävyysurheilu.fi