Maailmancupin finaali toimii Tenkasen kenraaliharjoituksena

© Kuva: Getty Images

Purjehduksen olympialuokkien maailmancupin finaali käynnistyy huomenna torstaina Abu Dhabissa. Suomea kisassa edustaa Laser Radial -purjehtija Tuula Tenkanen.

Tenkaselle regatta toimii ennen kaikkea tulevien Laser Radial-luokan MM-kisojen kenraaliharjoituksena.

– Regatasta tulee kovatasoinen. Lähes kaikki kärkinimet ovat paikalla, joten täällä on hyvä valmistautua marraskuun MM-kilpailuihin. Tavoitteena on purjehtia tasainen kisa, Tenkanen kertoo Abu Dhabista, jonne hän saapui maanantaina.

Uuden formaatin mukainen maailmancup on huomattavasti aiempia vuosia tiiviimpi, sillä regatta kestää vain kolme päivää, jonka jälkeen luokkien kymmenen parasta purjehtijaa kilpailevat sunnuntaina mitaleista.

Olosuhteet Abu Dhabissa ovat kuumat ja kevyttuuliset.

– Onhan tämä lyhyt ja siksi erilainen kisa, mutta ei se haittaa. Tuuliolosuhteilla ei ole väliä, kaikki kelit käyvät, Tenkanen kuittaa.

Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén joutui perumaan osallistumisensa maailmancupin finaaliin. Hänen olkapäänsä tulehtui viime viikon MM-kisojen lopulla ja lääkäri määräsi urheilijalle lepoa ja sopeutettua harjoittelua.

– Totta kai harmittaa, mutta tässä vaiheessa ei kannata lähteä tieten tahtoen riskeeraamaan. Parannellaan olkapää kuntoon ja valmistaudutaan tulevaan kisakauteen, Petäjä-Sirén totesi.

Abu Dhabissa 29.10-1.11.2015 järjestettävä maailmancupin finaali kutsukilpailu, johon on kutsuttu kaksikymmentä parasta purjehtijaa ja tiimiä jokaisesta luokasta.

Lähde: Suomen Purjehdus -ja Veneilyliiton tiedote.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.