Nämä maat Suomi kohtaa lentopallon EM-karsinnoissa

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Lentopallon seuraavien EM-kisojen karsintalohkot arvottiin perjantaina Luxemburgissa. Karsintalohkojen isännät päätetään myöhemmin tänään.

Kuudensiin perättäisiin EM-kisoihin tähtäävän miesten maajoukkueen (ranking 8) lohkoon arvottiin Portugali (ranking 15), Tanska (24) ja 1. kierroksen lohkovoittaja lohkosta, jossa ovat mukana Ruotsi, Azerbaidzan, Sveitsi ja Georgia. EM-lopputurnauspaikasta pelataan kaksi turnausta 15.-18.9. ja 22.-25.9.2016.

Lohkojen voittajat selviävät EM-lopputurnaukseen ja lohkokakkoset pelaavat jatkokarsinnoissa. Jatkokarsinnoissa Suomen lohkon kakkonen kohtaa lohkokakkosen lohkosta Hollanti (12), Turkki (14), Valko-Venäjä (20) ja 1. kierroksen yksi lohkovoittajista (Itävalta, Luxemburg, Moldova, Liettua).

– Puolan EM-kisat 2017 ovat hieno tavoite ja mieleen tulee väistämättä Katowicen MM-kisojen 2014 tunnelma. Uskon, että nuo hetket, tunteet ja yhteisöllisyyden tunne ajavat meitä kaikkia taistelemaan ja antamaan kaikkensa, että saamme kokea noita hetkiä uudelleen, miesten päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

– EM-karsintalohko Portugalin, Tanskan ja yhden karsinnoista tulevan joukkueen kanssa sopii meille, kuten olisivat sopineet mitkä tahansa muutkin maat. Portugali on erittäin tuttu vastustaja, Tanskan kanssa viimeksi kohdattu 2013, heidän vieraanvaraisuus ja yhteistyöhalukkuus on edelleen muistissa Tanskan EM-kisoista ja on siksikin hienoa kohdata heidät. Neljäs maa selviää toukokuussa 2016.

– EM-karsintoihin on kuitenkin vielä paljon aikaa ja isoja asioita ehtii tapahtua ennen niitä. Tärkeää on meidän kaikkien keskittyä jälleen kerran päivittäiseen työhön kehittämään itseämme koko ajan paremmiksi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!