Ensimmäiset paralympiavalinnat tehty – Leo Pekka Tähdelle jo kisapaikka

© Kuva: Getty Images

Suomen paralympiajoukkueen matka Rioon on nyt konkreettisesti alkanut. Suomen Paralympiakomitea teki ensimmäiset urheilijavalinnat Rion vuoden 2016 paralympialaisiin torstaina 5.11. Tampereen Apuvälinemessujen yhteydessä. Nyt valitut urheilijat edustavat lajinsa terävintä kärkeä. Joukkueeseen valittiin ampumaurheilija Minna Leinonen, jousiampujat Jean-Pierre Antonios sekä Jere Forsberg, purjehtija Niko Salomaa sekä yleisurheilijat Amanda Kotaja, Leo-Pekka Tähti ja Toni Piispanen.

Leinonen toi Suomelle maapaikan voittaessaan maailmanmestaruuden vuonna 2014. Ratakelaajat Kotaja, Piispanen ja Tähti saavuttivat kukin maapaikat viime viikolla päättyneissä parayleisurheilun MM-kilpailuissa. Antonios oli puolestaan viides ja Forsberg yhdeksäs jousiammunnan MM-kilpailuissa.

Paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen on tyytyväinen tämän hetkiseen joukkueen tilanteeseen. Suomella on 14 maapaikkaa Rion paralympialaisiin kuudessa eri lajissa. Lisäpaikkoja odotetaan jo vuodenvaihteessa, kun esimerkiksi pyöräilyn ja pöytätenniksen rankingit sulkeutuvat. Loput maapaikat varmistuvat kevään ja kesän 2016 aikana.

-Valitsemme ensimmäistä kertaa näin aikaisin urheilijoita ja takaamme näin urheilijoille rauhan valmistautua Rioon. Lopullinen tavoite on saada noin 30 urheilijan joukkue, jotka kilpailevat Riossa 10-11 lajissa. Dohan parayleisurheilun MM-kilpailut osoittivat, että taso kovenee vuosi vuodelta vammaishuippu-urheilussa ja Paralympiakomitean tehtävänä on taata urheilijoille parhaat mahdolliset edellytykset valmistautumiseen.

Dohan MM-kilpailuista kaksi mitalia saavuttanut Toni Piispanen satsaa valmistautumisessa Rion paralympialaisiin lähes täysin 100 metrin matkalle.

-Meillä on paralympiajoukkueessa todella hyvä henki ja odotan Riolta samanlaista huumaa kuin Lontoossa oli. Itselläni on todennäköisesti vasemman käden operaatio edessä ja pääsen aloittamaan peruskuntokauden hiukan myöhemmin. Treenaamisessa satsaan 95 prosenttisesti 100 metrin matkalle, vaikka 400 onkin Rion ohjelmassa. Haluan olla yhdellä matkalla maailman paras, Piispanen kertoo.

Jousiampuja Jere Forsberg voitti Lontoon paralympialaisissa ja lähtee nyt haastajana Rioon.

-Lontoon kisat olivat elämäni kaksi parasta viikkoa. Nyt on iso palo harjoitella kohti Rioa, jotta ysi muuttuu ykköseksi. Treenaan maaliskuuhun asti sisällä ja kilpailen muutaman kerran kuukaudessa. EM-kilpailut näyttävät sitten keväällä suuntaa kohti Rioa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.