Suomen lentopallomaajoukkueelle mielenkiintoinen sparraaja

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Afrikan ykkösmaa Egypti saapuu Suomen miesten lentopallomaajoukkueen sparraajaksi ennen tammikuun Euroopan olympiakarsintoja.  Suomi ja Egypti kohtaavat yhteisen leirin ohessa Kuortaneen urheiluopistolla kahdesti maaotteluiden merkeissä 29.12. ja 30.12.

Suomi pelaa Euroopan olympiakarsinnoissa Saksan Berliinissä 5.-10. tammikuuta. Kahdeksan joukkueen turnauksen voittaja saavuttaa olympiapaikan Rioon ja kaksi seuraavaksi sijoittunutta jatkavat maailmankarsintoihin Japaniin.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on erittäin tyytyväinen, että hyvä harjoitusvastustaja löytyi pitkän etsimisen jälkeen.

– Pelaajame ovat kokeneet muutamat harjoituspelit hyvänä asiana ennen turnauksia. Egyptillä on myös olympiakarsintaturnaus edessä ja järjestyneet ottelut ovat heillekin tärkeitä.

– Egyptin uusi valmentaja on erittäin tuttu kaveri, Flavio Gulinelli ja hänen kanssa saimme nopeasti sovittua asiat. Egypti on hyvä joukkue, aina arvokisoissa mukana ja heillä on muutamia todella kovan luokan pelaajia. Ottelut tulevat palvelemaan meidän valmistautumista aivan loistavasti.

– Lisäksi saamme jälleen uuden maan tulemaan Suomeen ja tässä erittäin tärkeässä osassa olivat Kuortaneen Urheiluopiston olosuhteet. Joukkueet haluavat tulla sinne tämänkin asian takia.

Egypti pelaa Afrikan olympiakarsinnoissa Kongossa 7.-14. tammikuuta ja lähtee turnaukseen suosikkina voitettuaan viisi edellistä maanosan mestaruutta. Edellisissä Afrikan olympiakarsinnoissa 2012 Lontoon olympialaisiin Egypti toki kärsi tappion Tunisialle, joka nappasi tuolloin maanosan olympiapaikan. Tämän syksyn maailmancupissa Egypti oli kymmenes jätettyään taakseen kahdella voitolla Venezuelan sekä Tunisian.

Egypti on ollut mukana olympiaturnauksessa kolmasti: 1984, 2000 ja 2008. 1976 se jäi pois boikotin takia. MM-kisoissa Egypti on vakiokalustoa ollen mukana viimeiset viisi kertaa 1998-2014 parhaana saavutuksena 13. tila 2010. Puolan MM-kisoissa 2014 Egypti oli 21. hävittyään kaikki viisi alkulohkon otteluaan.

Egyptin suurin tähtii on maailmancupin pistetilaston voittanut hakkuri Ahmed Abdelhay. Abdelhay teki Japanin turnauksessa 230 pistettä yhteentoista otteluun eli lähes 22 pistettä ottelua kohden.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!