Hallitseva miesten lentopallon Suomen mestari Kokkolan Tiikerit avasi odotetun Eurokautensa tiistai-iltana voitokkaasti Ranskassa. Arago de Sete kaatui CEV Cupin avauskierroksen ensimmäisessä osaottelussa 1-3 (17-25, 23-25, 28-26, 22-25).

Kentille palannut hakkuri Lelu Ojansivu löi heti alkutahdit pelille syöttämällä parin ässän myötä kokkolalaiset 0-7-johtoon.

Kolmannessa erässä Tiikereillä oli jo yksi ottelupallo 0-3-voittoon, mutta siitä isännät nousivat vielä erävoittoon. Neljännessä erässä Tiikerit osoitti jälleen kovuuttaan johtaen sitä lähes alusta loppuun.

Joukkueet kohtaavat toisessa osaottelussa Kokkolassa kahden viikon kuluttua 18.11. Tiikereille riittää jatkopaikkaan kaksi erävoittoa. Jos Tiikerit ei pääse kahteen erävoittoon, pelataan jatkopaikasta ns. kultainen erä.

Otteluparin voittaja saa vastaansa 2. kierroksella todennäköisesti Venäjän Superliigassa pelaavan Gazprom-Ugra Surgutin, joka avausosassa löi hollantilaisen Abiant Lycurgus Groningenin 3-0. Otteluparin häviäjä taas putoaa Challenge Cupiin kohdaten voittajan parista Fakel Novy Urengoi (Venäjä) – Bate-BGU Borisov (Valko-Venäjä).

– Hieno päivä. Kymmenen viikkoa on tehty hommia tätä tavoitetta kohti. Se on nyt puolivälissä. Hienoa vääntöä ja taisteltiin kovaa. Päästiin alussa ehkä vähän yllättämään. Saatiin vahva alku. Hienoa puolustuspeliä. Steven pyöritti hyökkäyspeliä mallikkaasti. Iso voitto, päävalmentaja Tommi Tiilikainen kertoo Lentopalloliiton sivuilla.

Lähde: Lentopalloliiton verkkosivut.