Tiikerit ja Loimu jatkoon eurokentillä

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Kokkolan Tiikerit saavutti keskiviikkona jatkopaikan CEV Cupissa ja Raision Loimu Challenge Cupissa.

Tiikerit meni jatkoon CEV-cupissa voitettuaan ranskalaisen Arago de Séten numeroin 3-1 (25-23, 18-25, 25-19, 25-20).

Ensimmäinen erä oli jännittynyttä peliä. Tasaista peliä tilanteeseen 12-12 saakka. Sen jälkeen Tiikerit repi riittävän eron ja kuittasi erän itselleen. Tämä tarkoitti sitä, että Arago de Séte tarvitsisi neljä peräkkäistä erävoittoa, jatkaakseen CEV-cupissa.

Toinen erä alkoi Tiikereiden kannalta onnettomasti. Liekö 1. erän voitto maistunut liian makealta. Ranskalaiset repivät heti alkuun kuuden pisteen eron (10-4) ja pitivät erän otteessaan loppuun saakka. Keskitorjuja Franck Lafitte pelasi mainion erän.

Kolmas eräs alkoi jälleen tasaisesti. Tilanteessa 17-14 Tiikerit saivat ensi kertaa kolmen pisteen johdon ja pitivät erän itsellään. Tommi Siirilä oli tehokkaana tehopistein 6/+5. Erän päätteeksi riemu nousi kattoon ottelun ratkettua: Arago de Séte ei voinut enää mennä jatkoon CEV-cupissa.

Neljännessä erässä Arago de Séte pelasi kakkosmiehistöllään pitäen pistejohtoa pääosan erästä. Lopussa Tiikerit teki tarvittavat pisteet ja veivät erän. Tunnelma ei enää noussut ensimmäisten erien tasolle.

Tiikerit kohtaa toisella kierroksella venäläisen Gazprom-Ugra Surgutin. Venäläiset voittivat hollantilaisen Abiant Groningenin kaksi kertaa 3-0. Surgutin tähtiä ovat Venäjän maajoukkueessa pelaavat Dmitriy Ilinykh ja Nikolay Apalikov.

 

Tiistaina jatkopaikkansa varmistaneen VaLePan seuraavaksi vastutajaksi selvisi keskiviikkona kreikkalainen Foinikas Syros. Syrosin riveissä pelaa mm. Mestaruusliigassa Saimaa Volleyn paidassa nähty Byron Ferguson.

Raision Loimu joutui odotettua tiukemmalle Challenge Cupin toisessa osaottelussa kotonaan norjalaisen Nyborg Bergenin kanssa, mutta klaarasi itsensä jatkoon.

Vieraissa otetun 3-0-voiton jatkeeksi raisiolaiset voittivat keskiviikkona kotonaan 3-1 (21-25, 25-22, 30-28, 25-22). Jatkopaikka ratkesi kolmannen erän jälkeen.

Loimu kohtaa toisella kierroksella ranskalaisen ASUN Lyon Metropolen, joka putosi CEV Cupista hävittyään saksalaiselle SWD powervolleys Dürenille 0-3 ja 1-3.

Toisena suomalaisjoukkueen Challenge Cupin toisella kierroksella pelaa tiistaina CEV Cupista pudonnut Hurrikaani-Loimaa. Loimaalaiset kohtaavat belgialaisen Prefaxis Menenin.

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!