Vatsatautiepidemia koetteli purjehtijoita Argentiinassa

© Kuva: Getty Images

Maanantai-iltana Suomen aikaa startanneet 49er ja 49erFX –luokan maailmanmestaruuskisat saivat heti alusta saakka haastavia piirteitä kun vatsatautiepidemia jylläsi purjehtijoiden joukossa. Molemmat suomalaistiimit saivat tästä osansa. Syyn epäillään löytyvän Buenos Airesin veden laadusta perjantain kovan sademyräkän jälkeen.

Molemmilla suomalaistiimeillä avauspäivä ei ollut muutoinkaan toiveiden mukainen. Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva ovat ensimmäisen päivän jälkeen sijalla 24. He purjehtivat eilen sijat 10, 13, 9 ja 11.

– Energiatasot eivät olleet varmasti tänään sairastelun jälkeen aivan kohdallaan, mutta positiivista oli hyvä vauhtimme koko päivän. Starteissa sen sijaan on vielä paljon parannettavaa, kertasi Kanerva kilpailun jälkeen.

Noora Ruskolalla ja Camilla Cedercreutzilla oli kipparin mukaan ”melko katastrofaalinen päivä”.

– Kolme ensimmäistä lähtöä olivat katastrofi. Trapetsikoukku hajosi, osuimme kölillä johonkin esineeseen ja ajoimme liian kovilla trimmeillä. Neljänteen lähtöön saimme trimmattua purjeet oikein ja saimme viimein ajettua kisaa, jota halusimmekin ja olimme neljänsiä, Noora Ruskola kuvaili.

Ruskola ja Cedercreutz ovat sijalla 33 purjehdittuaan sijat 21,19, 19 ja neljä.

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.