VaLePa pääsi komeasti jatkoon miesten lentopallon CEV Cupissa.

Challenge Cupissa sen sijaan Raision Loimun ja Hurrikaani-Loimaan tie katkesi.

VaLePa puolustaa suomalaisjoukkueiden mainetta lentopallon miesten Eurocupien jatkopeleissä myös ensi vuoden puolella. VaLePa varmisti jatkopaikkan CEV Cupissa Kreikan Syroksessa siirryttyään kolmannen erän jälkeen 2-1-vierasjohtoon. Lopulta Foinikas Syros vei kaksi seuraavaa erää ja ottelun 3-2 (22-25, 25-22, 23-25, 27-25, 15-12), mutta VaLePan 3-0 -kotivoitto ratkaisin jatkopaikan suomalaisjoukkueelle.

Olli Kunnari oli VaLePan tehomies (23/+15). Hakkuri Jesus Chourio kuittasi tilastoihin 20/+14 ja Andrii Levchenko 13/+12. Kotijoukkueen hakkuri Tomislav Dokic takoi 28/+20.

VaLePa kohtaa seuraavalla kierroksella romanialaisen Volei Municipal Zalaun, joka pudotti jatkosta sveitsiläisen Lausannen 3-1 ja 3-0 -voitoilla.

Seuraavalla kierroksella tämän otteluparin voittaja saa vastustajan Mestarien liigan lohkovaiheesta pudonneesta joukkueesta.

Hurrikaani-Loimaa kukisti keskiviikon Challenge Cupin kotiottelussaa belgialaisen Prefaxis Menenin 3-2 (22-25, 16-25, 25-22, 25-22, 15-13), mutta belgialaisten kotonaan hankkiman 3-1-voiton myötä jatkopaikka meni heille.

Jatkopaikka ratkesi Menenille jo kahden pelatun erän jälkeen, jotka vieraat veivät nimiinsä.

Hakkuri Mohamed Alhachdadi teki 30/+13 ja kolme ”jäännöserää” pelannut Ryan Jay Owens 15/+10. Dmitro Dolgopolov passari kaksi ensimmäistä erää ja Mauri Kurppa kolme voitokasta.

Menen kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista Fino Kaposvar (Unkari) – Pärnu VS (Viro). Kaposvar voitti avauspelin kotonaan 3-1 ja toinen osa pelataan Pärnussa torstaina.

Raision Loimun jatkohaaveet Challenge Cupissa menivät keskiviikkona kahden ensimmäisen erän tappioon ranskalaiselle ASUL Lyon Metropolelle, joka voitti avausosan kotonaan 3-0. Raision pelin lopputulos oli vieraille 1-3 (19-25, 23-25, 25-17, 20-25).

Ossi Rumpunen oli kotijoukkueen paras pistemies tehoin 19/+8. Daniel Vargas teki 15/+9 ja Ryan Meehan 11/+6. Lyonista Vladimir Nikolov teki kolmeen erään 14/+9 ja penkiltä peliin tullut Wassim Ben Tara 11/+5.

Lyon kohtaa seuraavalla kierroksella romanialaisen Arcada Galatin, joka eteni jatkoon 3-1, 2-3 -tuloksilla tshekkiläistä CEZ Karlovarskoa vastaan.